Rejestracja
 Strona główna    Profil    Dodaj tekst   Katalog    Kontakt 
Patronujemy
 
Menu
Menu główne
Strona główna
Tytułem wstępu
O fantasy
Autorzy
Recenzje
Zapowiedzi
Fragmenty
Wywiady
Artykuły
Opowiadania
Konkursy
Archiwum
Galeria
Poleć nasz serwis
Partnerzy

Katalog
Strona główna
Książki
Kategorie
Terminologia

Pomocne
Kontakt
Linki
Szukaj
FAQ
Mapa serwisu
 
Losowa pozycja
Klęska ważki
 
Katalog - dodano
 Wiedźma naczelna (wyd.2)
- Olga Gromyko
 Nigdy nie zapomnieć
- Michel Bussi
 Samolot bez niej
- Michel Bussi
 Nie puszczaj mojej dłoni
- Michel Bussi
 Mama kłamie
- Michel Bussi
 
- skomentowano
 Plus/minus
- Olga Gromyko
 Plus/minus
- Olga Gromyko
 Zapisane w kartach
- Anne Bishop
 Ciężko być najmłodszym
- Ksenia Basztowa, Wiktoria Iwanowa
 Sopel cz.1
- Paweł Kornew
 
Jeff VanderMeer
Jeff VanderMeer



Urodził się 7 lipca 1968, Belfont, Pennsylvania, USA.
Jest dwukrotnym laureatem World Fantasy Award, finalistą Hugo Award, Bram Stoker Award, IHG Award, Philip K. Dick Award, i innych.
Publicysta "The Washington Post", "Publishers Weekly" i innych, członek jury nagrody The Eisner Award, Jest autorem zaliczanym do nurtu New Weird, do którego zalicza się również Wieki Światła Iana McLeoda.


Bibliografia


Powieści
  • Dradin, in Love (1996)
  • Podziemia Veniss (Veniss Underground, 2003)
  • Shriek: An Afterword (2006)
  • The Situation (2008)

Zbiory opowiadań
  • The Book of Frog (1989)
  • The Book of Lost Places (1996)
  • Miasto świętych i szaleńców (City of Saints and Madmen: The Book of Ambergris, 1997)
  • Breaking Windows: A Fantastic Metropolis Sampler (2003) (z Barrington J Bayley, China Miéville, Michael Moorcock, James Sallis)
  • The Day Dali Died: Poetry and Flash Fiction (2003)
  • Secret Life (2004)
  • Secret Lives (2005)
  • The Surgeon's Tale (2007) (z Cat Rambo)
Wysłano dnia 03-09-2006 o godz. 14:16:02 przez Zuna
 
Pokrewne linki
 Więcej o Autorzy
 Napisane przez Zuna


Najczęściej czytany artykuł o Autorzy:
Autorzy
 
Opcje
 Strona do druku Strona do druku
 

"Jeff VanderMeer" | Logowanie/Założenie konta | 0 komentarze
Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować



Wszystkie znaki na tej stronie są zastrzeżone. PHP-Nuke Copyright © 2006 by Francisco Burzi.
Komentarze, artykuły, szata graficzna należą do ich twórców.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej