Rejestracja
 Strona główna    Profil    Dodaj tekst   Katalog    Kontakt 
Menu
Menu główne
Strona główna
Tytułem wstępu
O fantasy
Autorzy
Recenzje
Zapowiedzi
Fragmenty
Wywiady
Artykuły
Opowiadania
Konkursy
Archiwum
Galeria
Poleć nasz serwis
Partnerzy

Katalog
Strona główna
Książki
Kategorie
Terminologia

Pomocne
Kontakt
Linki
Szukaj
FAQ
Mapa serwisu
 
Losowa pozycja
Dzikie Kury
 
Katalog - dodano
 Epoka diamentu
- Neal Stephenson
 Kroniki Jaaru. Tajemne imię
- Adam Faber
 Hajmdal. Księżyce monarchy
- Dariusz Domagalski
 Alyssa i czary
- A.G. Howard
 Prawda i iluzja
- Jennifer Sommersby
 
- skomentowano
 Artefakt
- Maggie Furey
 Zamęt Nocy
- Patricia Briggs
 Toń
- Marta Kisiel
 Sztylet ślubny
- Aleksandra Ruda
 Marzyciel
- Laini Taylor
 
Patronujemy
 
Szukaj



powered by FreeFind
 
Chelsea Quinn Yarbro
Chelsea Quinn Yarbro


Chelsea Quinn Yarbro urodziła się 15 września 1942 roku w Berkeley w Kalifornii.
Jest jedną z najbardziej znanych autorek horrorów, choć pisze również science fiction. Jest autorką ponad siedemdziesięciu opowiadań, nowel i książek.Wielokrotnie nominowana do prestiżowych nagród Edgar, World Fantasty i Bram Stoker. Jako pierwsza kobieta była przewodniczącą Horror Writers Association. Sławę zyskała właśnie dzięki cyklowi o hrabim-wampirze Saint-Germain.



Bibliografia


Ogilvie, Tallant and Moon
  1. Bad Medicine (1976)
  2. Music When Sweet Voices Die (1979)
  3. Poison Fruit (1991)
  4. Cat's Claw (1992)

Saint-Germain
  1. Hotel Transylvania (Hotel Transylvania, 1978)
  2. Pałac (The Palace, 1978)
  3. Krwawe igrzyska (Blood Games, 1980)
  4. Path of the Eclipse (1981)
  5. Tempting Fate (1981)
  6. The Saint-Germain Chronicles (1983)
  7. Darker Jewels (1993)
  8. Better in the Dark (1993)
  9. Mansions of Darkness (1996)
  10. Writ in Blood (1997)
  11. Blood Roses (1998)
  12. Communion Blood (1999)
  13. Come Twilight (2000)
  14. A Feast in Exile (2001)
  15. Night Blooming (2002)
  16. Midnight Harvest (2003)
  17. Dark of the Sun (2004)
  18. States of Grace (2005)
  19. Roman Dusk (2006)
  20. Borne in Blood (2007)
  21. Saint-Germain Memoirs (2008)
  22. A Dangerous Climate (2008)
  23. Burning Shadows (2009)

Michael
  • Messages from Michael: On Nature of the Evolution of the Human Soul (1979)
  • More Messages from Michael (1986)
  • Michael for the Millennium (1995)
  • Michael's People (1998)

Atta Olivia Clemens
  • A Flame in Byzantium (1987)
  • Crusader's Torch (1988)
  • A Candle for D'Artagnan (1989)

Madelaine de Montalia
  • Out of the House of Life (1990)
  • In the Face of Death (2001)

Charlie Moon
  • False Notes (1991)

War and Honor
  1. The Harriers (1991) (z Gordon R Dickson, Shariann Lewitt, Steve Perry)
  2. Blood and War (1993) (z Gordon R Dickson, David Drake, Christopher Stasheff)

Sisters of the Night
  • The Angry Angel (1998)
  • The Soul of an Angel (1999)

Merchant Prince (z Armin Shimerman)
  • Outrageous Fortune (2002)

Outrageous Fortune Inne
  • Time of the Fourth Horseman (1976)
  • False Dawn (1978)
  • Dead and Buried (1980)
  • Ariosto: Ariosto Furioso, A Romance for an Alternate Renaissance (1980)
  • Sins of Omission (1980)
  • A Taste of Wine (1982) (z Vanessa Pryor)
  • Hyacinths (1983)
  • The Godforsaken (1983)
  • Four Horses for Tishtry (1984)
  • Locadio's Apprentice (1984)
  • Nomads (1984)
  • To the High Redoubt (1985)
  • A Mortal Glamour (1985)
  • Floating Illusions (1986)
  • A Baroque Fable (1986)
  • Firecode (1987)
  • Taji's Syndrome (1988)
  • Beastnights (1989)
  • The Law in charity (1989)
  • Spider Glass (1991)
  • Charity, Colorado (1993)
  • Monet's Ghost (1997)
  • Dark Light: Shattered Light 2 (1999)
  • Magnificat (2000)

Zbiory opowiadań
  • Beyond the Gate of Worlds (1991) (z John Brunner, Robert Silverberg)
  • Strangers In The Night (1995) (z Maggie Shayne, Anne Stuart)
  • Cautionary Tales (1978)
  • Signs and Portents (1984)
  • The Vampire Stories of Chelsea Quinn Yarbro (1994)
  • Apprehensions: And Other Delusions (2003)


Wysłano dnia 05-09-2006 o godz. 20:45:36 przez Zuna
 
Pokrewne linki
 Więcej o Autorzy
 Napisane przez Zuna


Najczęściej czytany artykuł o Autorzy:
Autorzy
 
Opcje
 Strona do druku Strona do druku
 

"Chelsea Quinn Yarbro" | Logowanie/Założenie konta | 0 komentarze
Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować



Wszystkie znaki na tej stronie są zastrzeżone. PHP-Nuke Copyright © 2006 by Francisco Burzi.
Komentarze, artykuły, szata graficzna należą do ich twórców.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej