Rejestracja
 Strona główna    Profil    Dodaj tekst   Katalog    Kontakt 
Menu
Menu główne
Strona główna
Tytułem wstępu
O fantasy
Autorzy
Recenzje
Zapowiedzi
Fragmenty
Wywiady
Artykuły
Opowiadania
Konkursy
Archiwum
Galeria
Poleć nasz serwis
Partnerzy

Katalog
Strona główna
Książki
Kategorie
Terminologia

Pomocne
Kontakt
Linki
Szukaj
FAQ
Mapa serwisu
 
Losowa pozycja
Kroniki Jaaru. Siedem bram
 
Katalog - dodano
 Opowieści z piasku i morza
- Alwyn Hamilton
 Letnia noc
- Dan Simmons
 Pójdę twoim śladem
- Ryszard Ćwirlej
 Rozmówca
- Chris Carter
 Jestem śmiercią
- Chris Carter
 
- skomentowano
 Diabelski Młyn
- Aneta Jadowska
 Artefakt
- Maggie Furey
 Zamęt Nocy
- Patricia Briggs
 Toń
- Marta Kisiel
 Sztylet ślubny
- Aleksandra Ruda
 
Patronujemy
 
Szukaj



powered by FreeFind
 
Rafał A. Ziemkiewicz
Bibliografia



Rafał Aleksander Ziemkiewicz
(ur. 13 września 1964r w Piasecznie), polski dziennikarz, publicysta, komentator polityczny i ekonomiczny oraz pisarz science-fiction, trzykrotny laureat nagrody im. Janusza A. Zajdla.
Ukończył polonistykę na Uniwersytecie Warszawskim. Jest członkiem Stowarzyszenia Pisarzy Polskich. Niegdyś redaktor naczelny "Fenixa", dzisiaj wolny strzelec. Pisarz, krytyk, komentator ekonomiczny i polityczny, dziennikarz. Jako publicysta na stałe związany jest z "Newsweekiem Polska", "Rzeczypospolitą", "Gazetą Polską" współpracuje także z TV i radiem.
Trzykrotnie otrzymał Nagrodę im. Janusza A. Zajdla, za powieści: Pieprzony los kataryniarza (1995) i Walc stulecia (1998), oraz za opowiadanie Śpiąca królewna (1996). Dwukrotnie otrzymał także nagrodę Śląskiego Klubu Fantastyki, Śląkfę, jako Twórca Roku (1990 i 1998). Był redaktorem naczelnym poświęconego fantastyce magazynu "Fenix".


Bibliografia


  • Władca szczurów (1987)
  • Skarby Stolinów (1990)
  • Zero złudzeń (1991)
  • Wybrańcy Bogów (1991)
  • Hrebor Cudak i skarby stolinów (1993)
  • Pieprzony los kataryniarza (1995)
  • Czerwone dywany, odmierzony krok (1996)
  • Walc stulecia (1998)
  • Śpiąca królewna (2001) - audiobook
  • Czerwone dywany, odmierzony krok (2001)
  • Cała kupa wielkich braci (2002)
  • Ciało obce (2005)
  • Ognie na skałach (2005)
  • Coś mocniejszego (2006)
  • Czas wrzeszczących staruszków (2008)
  • Requiem dla samobójcy (2009)


  • Wysłano dnia 13-01-2007 o godz. 13:31:19 przez Zuna
     
    Pokrewne linki
     Więcej o Autorzy
     Napisane przez Zuna


    Najczęściej czytany artykuł o Autorzy:
    Autorzy
     
    Opcje
     Strona do druku Strona do druku
     

    "Rafał A. Ziemkiewicz" | Logowanie/Założenie konta | 0 komentarze
    Komentarze są własnością ich twórców. Nie ponosimy odpowiedzialności za ich treść.

    Komentowanie niedozwolone dla anonimowego użytkownika, proszę się zarejestrować



    Wszystkie znaki na tej stronie są zastrzeżone. PHP-Nuke Copyright © 2006 by Francisco Burzi.
    Komentarze, artykuły, szata graficzna należą do ich twórców.
    Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
    Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej