Rejestracja
 Strona główna    Profil    Dodaj tekst   Katalog    Kontakt 
Patronujemy
 
Menu
Menu główne
Strona główna
Tytułem wstępu
O fantasy
Autorzy
Recenzje
Zapowiedzi
Fragmenty
Wywiady
Artykuły
Opowiadania
Konkursy
Archiwum
Galeria
Poleć nasz serwis
Partnerzy

Katalog
Strona główna
Książki
Kategorie
Terminologia

Pomocne
Kontakt
Linki
Szukaj
FAQ
Mapa serwisu
 
Losowa pozycja
Przeznaczenie Błazna, t.1
 
Katalog - dodano
 Immersja
- Erick Pol
 Jadowity miecz
- Rafał Dębski
 Zabójcze maszyny
- Philip Reeve
 Ostatnie konklawe
- Marcin Wolski
 Strażnik rzeczy zagubionych
- Ruth Hogan
 
- skomentowano
 Artefakt
- Maggie Furey
 Zamęt Nocy
- Patricia Briggs
 Toń
- Marta Kisiel
 Sztylet ślubny
- Aleksandra Ruda
 Marzyciel
- Laini Taylor
 
Fantasy Book: Bibliografie

Przeszukaj ten temat:   
[ Wróć na stronę główną | Wybierz nowy temat ]

Henning Mankell
Bibliografie
Bibliografia



Kurt Wallander
  1. Morderca bez twarzy (Mördare utan ansikte, 1991)
  2. Psy z Rygi (Hundarna i Riga, 1992)
  3. Biała lwica (Den vita lejoninnan, 1993)
  4. Mężczyzna, który się uśmiechał (Mannen som log, 1995)
  5. Fałszywy trop (Villospår, 1995)
  6. Piąta kobieta (The Fifth Woman, 1996)
  7. O krok (Steget efter, 1997)
  8. Zapora (Brandavagg, 1998)
  9. Ściana ognia (The Pyramid, 2008)
Linda Wallander
  1. 1. Before the Frost (2004)
Powieści
  • Secrets in the Fire (2000)
  • Playing with Fire (2000)
  • The Return of the Dancing Master (2003)
  • Crusader's Cross (2005)
  • Pies, który biegł ku gwieździe (CHunden som sprang mot en stjärna, 2005)
  • Comédia infantil (Comédia infantil, 2005)
  • Chronicler of the Winds (2006)
  • Depths (2006)
  • Shadows in Twilight (2007)
  • The Eye of the Leopard (2007)
  • Kennedy's Brain (2007)
  • When the Snow Fell (2007)
  • The Journey to the End of the World (2008)
  • The Cat Who Liked Rain (2008)
  • Italian Shoes (2009)
Zamieszczono dnia 16-12-2008 o godz. 22:25:43
[ Czytaj więcej... | 3 komentarze | Bibliografie ]
Joseph Delaney
Bibliografie
Bibliografia



Kroniki Wardstone
(Wardstone Chronicles)
  1. Zemsta czarownicy (The Spook's Apprentice, 2004)
  2. Klątwa z przeszłości (The Spook's Curse, 2005)
  3. Tajemnica Starego Mistrza (The Spook's Secret, 2006)
  4. Wiedźmi spisek (The Spook's Battle, 2007)
  5. Pomyłka Stracharza (The Spook's Mistake, 2008)
  6. Starcie demonów (The Spook's Sacrifice, 2009)
  7. Koszmar Stracharza (The Spook's Nightmare, 2010)
  8. Cień przeznaczenia (The Spook's Destiny, 2011)
  9. I Am Grimalkin (2011)
  10. Spook's Blood (2012)

Zamieszczono dnia 12-06-2008 o godz. 22:43:37
[ Czytaj więcej... | 4 komentarze | Bibliografie ]
Ian R. MacLeod
Bibliografie
Bibliografia


Powieści
  1. The Great Wheel (1997)
  2. Wieki światła (The Light Ages, 2003)
  3. Dom Burz (The House of Storms, 2005)
  4. The Summer Isles (2005)
Zbiory opowiadań
  • Voyages by Starlight (1996)
  • Breathmoss and Other Exhalations (2004)
  • Past Magic (2006)
Zamieszczono dnia 25-03-2008 o godz. 22:09:35
[ Czytaj więcej... | 2 komentarze | Bibliografie ]
Kat Richardson
Bibliografie
Bibliografia


Chodzący w szarości (Greywalker)
Zamieszczono dnia 25-02-2008 o godz. 15:32:19
[ Czytaj więcej... | 1 komentarz | Bibliografie ]
Jim C. Hines
Bibliografie
Bibliografia


Goblin
Zamieszczono dnia 13-02-2008 o godz. 21:47:55
[ | Bibliografie ]
Nancy Farmer
Bibliografie
Bibliografia


Morze Trolli
(Sea of Trolls)
  1. Morze Trolli (Sea of Trolls, 2004)
  2. Dziki ogień (The Land of the Silver Apples, 2007)
  3. The Islands of the Blessed (2009)
Inne
  • Do You Know Me (1993)
  • The Ear, The Eye, and the Arm (1994)
  • The Warm Place (1995)
  • A Girl Named Disaster (1996)
  • Dom Skorpiona (The House of the Scorpion, 2002)
Zamieszczono dnia 30-11-2007 o godz. 20:55:18
[ Czytaj więcej... | 3 komentarze | Bibliografie ]
Jonathan Wylie
Bibliografie
Bibliografia


Słudzy Arki
(Servants of Ark)
  1. Pierwszy nazwany (The First Named, 1987)
  2. Pośrodku Kręgu (The Centre of the Circle, 1987)
  3. Magiczne dziecko (The Mage-Born Child, 1988)
Zniszczona Ziemia (Unbalanced Earth)
  1. Sny kamienia (Dreams of Stone, 1988)
  2. Mroczne Królestwo (The Lightless Kingdom, 1989)
  3. Wiek chaosu (The Age of Chaos, 1989)
Wyspa i Imperium (Island and Empire)
  1. Ukryty ogień (Dark Fire, 1993)
  2. Blask płomienia (The Last Augury, 1994)
  3. Ostatnia wróżba (Echoes of Flame, 1993)
Inne
  • The Ring of Dancers: Images of Faroese Culture (1981)
  • Dream Weaver (1991)
  • Labirynt cieni (Shadow-Maze, 1992)
  • Other Lands (1995)
  • Across the Flame (1996)
  • Magister (1997)
  • Ice-Mage (1998)

Zamieszczono dnia 13-11-2007 o godz. 22:54:13
[ Czytaj więcej... | 3 komentarze | Bibliografie ]
Diana L. Paxson
Bibliografie
Bibliografia


Kroniki Westrii (Westria)
  1. Pani Światła (Lady of Light, 1982)
  2. Pani Ciemności (Lady of Darkness, 1983)
  3. Silverhair the Wanderer (1986)
  4. The Earthstone (1987)
  5. The Sea Star (1988)
  6. The Wind Crystal (1990)
  7. The Jewel of Fire (1992)
  8. The Golden Hills of Westria (2006)
Fionn mac Cumhal (z Adrienne Martine-Barnes)
  1. Master of Earth and Water (1992)
  2. The Shield Between the Worlds (1994)
  3. Sword of Fire and Shadow (1995)
Wodan's Children
  1. The Wolf and the Raven (1993)
  2. The Dragons of the Rhine (1995)
  3. The Lord of Horses (1996)
Avalon (z Marion Zimmer Bradley)
  • Leśny dom (The Forest House, 1993)/ jako The Forests of Avalon
  • Pani Avalonu (Lady of Avalon, 1997)
  • Kapłanka Avalonu (Priestess of Avalon, 2000)
  • Przodkowie Avalonu (The Ancestors of Avalon, 2004)
  • Ravens of Avalon (2007)
Hallowed Isle
  1. The Book of the Sword (1998)
  2. The Book of the Spear (1998)
  3. The Book of the Cauldron (1999)
  4. The Book of the Stone (1999)
Inne
  • White Mare, Red Stallion (1976)
  • Brisingamen (1984)
  • The Paradise Tree (1987)
  • The White Raven (1988)
  • The Serpent's Tooth (1991)
  • Sword and Sorceress XXI (2004) (with Marion Zimmer Bradley)
Zbiory opowiadań
  • Hallowed Isle (The Book of the Sword and the Book of the Spear, Books 1 and 2) (1993)
  • The Book of Cauldron and the Book of the Stone (The Hallowed Isle, Books 3 and 4) (2001)
Zamieszczono dnia 20-10-2007 o godz. 10:51:47
[ Czytaj więcej... | 4 komentarze | Bibliografie ]
Scott Lynch
Bibliografie
Bibliografia



Niecni Dżentelmeni (The Gentleman Bastard Sequence)
  1. Kłamstwa Locke’a Lamory (The Lies of Locke Lamora, 2006)
  2. Na szkarłatnych morzach (Red Seas Under Red Skies, 2007)
  3. Republika złodziei (The Republic of Thieves, 2008)
  4. The Thorn of Emberlain(zapowiedź)
  5. The Ministry of Necessity(zapowiedź)
  6. The Mage and the Master Spy(zapowiedź)
  7. Inherit the Night (zapowiedź)

Zamieszczono dnia 29-09-2007 o godz. 22:07:47
[ Czytaj więcej... | 4 komentarze | Bibliografie ]
Graham Masterton
Bibliografie
Bibliografia



Manitou (Manitou)
  1. Manitou (The Manitou, 1975)
  2. Zemsta Manitou (Revenge of the Manitou, 1979)
  3. Duch zagłady (Burial, 1992)
  4. Krew Manitou (Manitou Blood, 2005)
Wojownicy Nocy (Night Warriors)
  1. Wojownicy Nocy (Night Warriors, 1986)
  2. Śmiertelne sny (Death Dream, 1988)
  3. Nocna plaga (Night Plague, 1991)
  4. Powrót Wojowników Nocy (Night Wars, 2006)
Rook (Rook)
  1. Rook (Rook, 1996)
  2. Kły i pazury (Tooth and Claw, 1997)
  3. Strach (Terror, 1998)
  4. Demon zimna (Snowman, 1999)
  5. Syrena (The Swimmer, 2001)
  6. Ciemnia (Darkroom, 2004)
Sissy Sawyer
  1. Touchy and Feely (2006)
Powieści
  • Inserts (1976) (pod pseud. Anton Rimart)
  • Dżinn (The Djinn, 1977)
  • Fireflash 5 (1977)
  • Kostnica (Charnel House, 1978)
  • Sfinks (The Sphinx, 1978)
  • Demony Normandii (The Devils of D-Day, 1978)
  • Heartbreaker (1978) (pod pseud. Katherine Winston)
  • Rich (1979)
  • The Sweetman Curve (1979)
  • A Mile Before Morning (1979)
  • The Wells of Hell (1979)
  • Phobia (1980) (jako Thomas Luke)
  • Diabelski kandydat (The Hell Candidate, 1980) (jako Thomas Luke)
  • Man of Destiny (1981)
  • Dziedzictwo (The Heirloom, (1981) (jako Thomas Luke)
  • Railroad (1981)
  • Famine (1981)
  • Solitaire (1982)
  • Tengu (Tengu, 1983)
  • Ikon (1983)
  • Wyklęty (The Pariah, 1983)
  • Maiden Voyage (1984)
  • Lady of Fortune (1984)
  • Condor (1984) (jako Thomas Luke)
  • Corroboree (1984)
  • Sacrifice (1985)
  • Wizerunek zła (The Family Portrait, 1985)/aka Picture of Evil
  • Headlines (1986)
  • Trans śmierci (Death Trance, 1986)
  • Nightspawn (1987)
  • Zwierciadło piekieł (Mirror, 1988)
  • Lords of the Air (1988)
  • Rytuał (Ritual, 1988)/ aka Feast
  • Zaklęci (Walkers, 1989)
  • Empress (1990)
  • Czarny anioł (Black Angel, 1991)/ aka Master of Lies
  • Podpalacze ludzi (aka Wyznawcy płomienia) (The Hymn, 1991)/ aka The Burning
  • Drapieżcy (Prey, 1992)
  • Bezsenni (The Sleepless, 1993)
  • Ciało i krew (Flesh and Blood, 1994)
  • Zjawa (Spirit, 1995)
  • Walhalla (The House That Jack Built, 1996)
  • Dziecko ciemności (The Chosen Child, 1997)
  • Dom szkieletów (House of Bones, 1998)
  • Kingdom of the Blind (1998) (pod pseud. Alan Blackwood)
  • Plague of Angels (1999) (jako Alan Blackwood)
  • Bonnie Winter (2001)
  • Trauma (2001)
  • Strażnicy piekła (The Doorkeepers, 2001)
  • Hair Raiser (2001)
  • Camp Pleasant (2001)
  • A Terrible Beauty (2003)
  • The Hidden World (2003)
  • Genius (2003)
  • Szary diabeł (The Devil in Gray, 2004)
  • Holy Terror (2004)
  • Koszmar (Unspeakable, 2005)
  • Wybuch (Innocent Blood, 2005)/ aka Outrage
  • Pogromca wampirów (Descendant, 2006)
  • Wendigo (Edgewise, 2006)
  • Aniołowie Chaosu (Chaos Theory, 2007)
Zbiory opowiadań
  • Fortnight of Fear (1994)
  • Flights of Fear (1995)
  • Faces of Fear (1996)
  • Manitou Man: The World of Graham Masterton (1998)
  • Feelings of Fear (2000)
  • Charnel House and Other Stories (2002)
Poradniki i inne (Non fiction)
  • Acts of Love (1971) (jako Dr Jan Berghoff)
  • Your Erotic Fantasies (1971) (jako Edward Thorne) Girls Who Said Yes (1973) (jako Edward Thorne)
  • How a Woman Loves to Be Loved (1974) (jako Angel Smith)
  • How to Be the Perfect Lover (1975)
  • Confessions of a Wanton Waitress (1975)
  • How a Woman Longs to Be Loved (1975) (jako Angel Smith)
  • Isn't It Time You Did Something Kinky? (1975) (jako Angel Smith)
  • Sex Is Everything (1975) (jako Edward Thorne)
  • How to Drive Your Man Wild in Bed (1976)
  • 1,001 Erotic Dreams Interpreted (1976)
  • Confessions of a Racy Receptionist (1976)
  • How to Be a Good Bad Girl (1976) (jako Angel Smith)
  • Women's Erotic Dreams: (And What They Mean) (1976)
  • The High Intensity Sex Plan (1977)
  • More Ways to Drive Your Man Wild in Bed (1985)
  • Silver (1986)
  • How to Drive Your Woman Wild in Bed (1987)
  • The 7 Secrets of Really Great Sex (1987)
  • How to Drive Your Lover Wild in Bed (1989)
  • Sex Secrets of the Other Woman (1989)
  • How to Make Love Six Nights a Week (1991)
  • Wild in Bed Together (1992)
  • Drive Him Wild: A Hands-on Guide to Pleasing Your Man in Bed (1993)
  • Single Wild Sexy.. and Safe (1994)
  • How to Drive Your Man Even Wilder in Bed (1995)
  • How to Make His Wildest Dreams Come True (1996)
  • Secrets of the Sexually Irresistible Woman (1998)
  • The Secrets of Sexual Play (1999)
  • The Seven Secrets of Really Great Sex (1999)
  • Wild Sex for New Lovers (2001)
  • Up All Night (2004)

Zamieszczono dnia 11-08-2007 o godz. 21:55:09
[ Czytaj więcej... | 4 komentarze | Bibliografie ]
L.E. Modesitt, Jr
Bibliografie
Bibliografia



Ecolitan
  1. The Ecologic Envoy (1986)
  2. The Ecolitan Operation (1989)
  3. The Ecologic Secession (1990)
  4. The Ecolitan Enigma (1997)
Forever Hero
  1. Dawn for a Distant Earth (1986)
  2. The Silent Warrior (1987)
  3. In Endless Twilight (1988)
Saga Recluce(Recluce)
  1. Magia Recluce (The Magic of Recluce, 1991)
  2. Wieże Zachodzącego Słońca (The Towers of Sunset, 1992)
  3. Magiczny inżynier (The Magic Engineer, 1994)
  4. Wojna ładu (The Order War, 1995)
  5. Śmierć Chaosu (The Death of Chaos, 1995)
  6. Upadek aniołówFall of Angels (1996)
  7. The Chaos Balance (1997)
  8. The White Order (1998)
  9. Colors of Chaos (1998)
  10. Magi'I of Cyador (2000)
  11. Scion of Cyador (2000)
  12. Wellspring of Chaos (2004)
  13. Ordermaster (2005)
  14. Natural Ordermage (2007)
Timedivers
  1. Timediver's Dawn (1992)
  2. The Timegod (1993)
Johan Eschbach
  1. Of Tangible Ghosts (1994)
  2. The Ghost of the Revelator (1998)
  3. Ghost of the White Nights (2001)
Spellsong Cycle
  1. The Soprano Sorceress (1997)
  2. The Spellsong War (1997)
  3. Darksong Rising (1999)
  4. The Shadow Sorceress (2001)
  5. Shadowsinger (2002)
Archform: Beauty
  1. Archform : Beauty (2002)
  2. Flash (2004)
Corean Chronicles
  1. Legacies (2002)
  2. Darknesses (2003)
  3. Scepters (2004)
  4. Alector's Choice (2005)
  5. Cadmian's Choice (2006)
  6. Soarer's Choice (2006)
Inne
  • The Fires of Paratime (1982)
  • Hammer of Darkness (1985)
  • The Green Progression (1991) (z Bruce Scott Levinson)
  • The Parafaith War (1996)
  • Adiamante (1996)
  • Gravity Dreams (1999)
  • Timegods' World (2000)
  • The Octagonal Raven (2001)
  • The Ethos Effect (2003)
  • The Eternity Artifact (2005)
  • The Elysium Commission (2007)

Zamieszczono dnia 30-07-2007 o godz. 22:40:53
[ Skomentuj | Bibliografie ]
Lynn Flewelling
Bibliografie
Bibliografia


Nightrunner
  1. Szczęście w mrokach (Luck in the Shadows, 1996)
  2. Na tropach ciemności (Stalking Darkness, 1997)
  3. Traitor's Moon (1999)
Tamir Triad
  1. The Bone Doll's Twin (2001)
  2. Hidden Warrior (2003)
  3. Oracle's Queen (2006)

Zamieszczono dnia 28-07-2007 o godz. 20:22:25
[ Skomentuj | Bibliografie ]
Jacek Komuda
Bibliografie
Bibliografia



Zamieszczono dnia 27-07-2007 o godz. 07:41:11
[ Skomentuj | Bibliografie ]
Connie Willis
Bibliografie
Bibliografia


  • Water Witch (1982) (z Cynthia Felice)
  • Lincoln's Dreams (1987)
  • Light Raid (1989) (z Cynthia Felice)
  • Księga Sądu Ostatecznego (Doomsday Book, 1992)
  • Impossible Things (1993)
  • Uncharted Territory (1994)
  • Remake (1994)
  • Przewodnik stada (Bellwether, 1996)
  • Futures Imperfect (1996)
  • Nie licząc psa (To Say Nothing of the Dog, 1997)
  • Promised Land (1997) (z Cynthia Felice)
  • Miracle: And Other Christmas Stories (1979)
  • Zaćmienie (Fire Watch, 1985)
  • Even the Queen: And Other Short Stories (1998)
  • The Miracle of Christmas (1999)
  • Przejście (Passage, 2001)
  • D.A. (2007)
  • The Winds of Marble Arch: And Other Stories (2007)

Zamieszczono dnia 10-07-2007 o godz. 21:17:25
[ Czytaj więcej... | 3 komentarze | Bibliografie ]
Matt Ruff
Bibliografie
Bibliografia


Zamieszczono dnia 07-07-2007 o godz. 09:07:30
[ Skomentuj | Bibliografie ]
191 artykułów (13 stron, 15 na stronie)
Ostatnie 15 stron: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ]14 ]15 ]
Już w sprzedaży


 
Szukaj



powered by FreeFind
 
Ostatnie recenzje
 Amelia i Kuba. Wenecki spisek – Rafał Kosik
 Pułapka czasu – Madeleine L'Engle
 Modyfikowany węgiel – Richard Morgan
 Idiota skończony – antologia
 Czerwona Siostra – Mark Lawrence
 
Ostatnie komentarze
  Mikołajkowy konkurs z Kampanią Cienia
  Mikołajkowy konkurs z Kampanią Cienia
  Języka cierni fragment
  Języka cierni fragment
  Achromatopsję zdobyli...
 



Wszystkie znaki na tej stronie są zastrzeżone. PHP-Nuke Copyright © 2006 by Francisco Burzi.
Komentarze, artykuły, szata graficzna należą do ich twórców.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej